Kesäretkellä Helsingissä

IMG_1197

Villakalsareille ei ollut tarvetta hellesäässä

Liekin hallituksen jäsenistä Elli, Hanna ja Lotta suuntasivat kesäretkelle Helsinkiin lauantaina 24.5. Jos Lahdessa oli edellisenä(kin) viikonloppuna paljon tekemistä ja tapahtumia, ei Helsingin tarjonta jäänyt viikonloppuna yhtään heikommaksi. Siivouspäivän lisäksi Helsinkiä elävoittivät ainakin Kumpulan kyläjuhlat ja Maailma kylässä –festivaali. Siispä pyörien selkään hypättiin jo ennen kasia, jotta ehdimme aamuiseen z-junaan.

Meidät lahtelaiset toivotettiin tervetulleiksi Helsinkiin korvat särkevällä lehtipuhaltimen huudolla, jolla epätoivoisesti lennäteltiin roskia edestakaisin Musiikkitalon viereiseltä nurmikolta sekä löysällä ulosteella, jota pärskähti päällemme taivaalta.

Mukavamman tervetulotoivotuksen saimme onneksi Hesperianpuiston kauniisti kukkivilta suurilta hevoskastanjoilta, jotka kätkivät alleen jatkuvasti kasvavan määrän kirppismyyjiä. Ensimmäisten ostosten joukossa mukaan tarttui lastenrattaat. Koska rattaiden tuleva käyttäjä ei ollut mukana – sen lisäksi, ettei osaa vielä edes istua, rattaisiin oli kätevä lastata kassit ja muut ostokset. Spurgulook oli valmis viimeistään siinä vaiheessa, kun Hesperianpuiston, Kampin ja Ruttopuiston tavaratarjonta oli tutkittu ja täydet rattaat työnnettiin ratikkaan (kaikille ostettiin liput) matkan jatkuessa lounaalle Silvopleehen.

Löytöjä roskalavalta

Ellin kirppiskunto hyytyi herkulliseen lounaaseen ja ensimmäinen tavaraerä sekä Elli matkasivat takaisin Lahteen. Loppuseurue lähti vielä tarkastamaan Kallion tarjontaa. Karhunpuiston väki pakkaili jo tavaroitaan. Viimeinen hetki hankkiutua eroon ylimääräisestä tavarasta oli koittanut ja niinpä paikalla olleet roskalavat täyttyivät huimaa vauhtia vaatteista ja muusta tavarasta. Onneksi dyykkareita riitti ja ainakin osa tavaroista ehti vielä saada uuden kodin. Muun muassa vaaleanpunainen pulkka, vaaterekki, kasa vaatteita ja muuta tavaraa pakkautui reppuihimme ja kainaloihimme.

Roskalava täynnä aarteita

Nyt silmät kiinni (muutamaa kirppiskojua lukuunottamatta…) ja paluumatka alkakoon! Vielä piti matkalla käydä tervehtimässä ystäviä Maailma kylässä –tapahtumassa. Näytimme kuulemma performanssitaiteilijoilta, kun saavuimme paikalle kasseinemme, vaaterekkeinemme sekä pulkka kainalossa.

Pulkan lisäksi roskalavalta lähtivät mukaan myös vanhat kattilat

Pulkan lisäksi roskalavalta lähti mukaan vanhoja kattiloita

Kotipihan kukkivat omenapuut eivät jää kakkoseksi Helsingin hevoskastanjoille eikä olisi ehkä jäänyt Pikku-Veskun valtaisa kirppismyyjien määräkään ja raakaruokaa sekä smuuteja saa nykyään myös Lahdesta Pikkuhuone Villikosta. Silti on mukava matkustaa välillä ihmettelemään suuren mailman menoa.

Seuraavan kerran liekkiläiset kokoontuvat 8.6. Ruotsin- ja Suomenkadun kirppiksellä. Tuolloin tarkoituksena on hankkiutua eroon ylimääräisestä roinasta. Tervetuloa ostoksille tai muuten vaan tervehtimään!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.