Suomen kesässä läkähtymisvaara

Kesää kohti mentäessä Lahden ja koko Suomen tapahtumatarjonta kasvaa räjähdysmäisesti. Tapahtumaköyhä tai enimmilläänkin vain kohtuullista kulttuuritarjontaa antanut talvi on takana ja läkähdyttävän antoisa tapahtumien kesä edessä. Kesän lähestyessä ylitarjonta ja valinnan vaikeus voivat johtaa jopa lamaannukseen, jolloin on pidettävä mielessä, ettei kaikkea tarvitse ehtiä kokea itse vaan kulttuuririkkaudesta voi hyvällä omallatunnolla napata oman pienen osansa ja jättää muille kokijoille loput.

Eilinen toukokuinen lauantai-päivä antoi esimakua tulevasta kesästä.

Lahden Kansanopiston Teatterifestarien yleisöä "odotusaulassa"

Lahden Kansanopiston Teatterifestarien yleisöä odotusaulassa

Lahden Kansanopiston IV Teatterifestareitten ohjelmisto on teatterikoulutus II -linjan opiskelijoiden tilinpäätös opistovuosistaan. Neljäntoista opiskelijan neljätoista Teatterifestareilla kantaesitettävää näytelmää sisältävät kymmenittäin löytöjä elämästä. Toiset ovat löytäneet elämäntehtävän ja tulevaisuuden suunnan, toiset itsensä tai rakkauden – jotkut vain suurta hämmennystä tästä kaikesta. Löydökset kertaantuvat moninkertaisiksi katsojan kokemuksessa.

Esteri&Raineri/Joel Härkönen&Milla Kuikka @Fuck You Ingmar Bergman, ohjaus: Esa-Matti Smolander

Esteri&Raineri/Joel Härkönen&Milla Kuikka @Fuck You Ingmar Bergman, ohjaus: Esa-Matti Smolander

Lahden Kansanopiston IV Teatterifestarit
La 17.5. ja su 18.5.
Lahden Kansanopisto, Harjukatu 46
Liput: 5€/esitys
Lisätiedot:
https://www.facebook.com/events/1407363192867708/?ref=22
http://www.teatterikoulutus.fi/uutisia/festariohjelma-2014
 

Ravintolapäivä on hyvä syy järjestää lähes mitä vain. Ruoka jää monesti sivuosaan, mutta auttaa houkuttelemaan väkeä paikalle, kun halutaan edistää oman tuotteen tai aatteen menekkiä. Ravintolapäivän tarkoitus on hauskanpito, ruokakokemusten jakaminen sekä yhteisestä ympäristöstä yhdessä nauttiminen. Tarkoitusta toteuttivat mm. nämä neljä pop up -ravintolaa:

Keski-Eurooppalaista tunnelmaa purku-uhatun Oskarin pihan talon sisäpihalla. Tarjolla kirppis ja minihampurilaisia.

Keski-Eurooppalaista tunnelmaa purku-uhatun Oskarin pihan talon sisäpihalla. Tarjolla kirppis ja minihampurilaisia.

 

Lahden Vasemmistonuoret & EU-vaaliehdokas Li Andersson

Lahden Vasemmistonuoret & EU-vaaliehdokas Li Andersson

Lahden Vasemmistonuorten Hämeenkadun ravintolassa tarjoiltiin kasvis- ja raakaruokamenun lisäksi annos EU-politiikkaa. Eurovaaliehdokas Li Anderssonin vierailu toi paikalle myös Helsingin Sanomien toimittajan:

Li Andersson Hesarissa 18.5.2014

Radiomäellä ei OH3AC Lahden Radioamatöörikerho ry:n lisäksi ollut muita ravintolanpitäjiä, vaikka väkeä oli yritetty houkutella paikalle avaamaan omia Ravintolapäivän kahviloita. Radioamatöörien menussa oli makkaraa ja lettuja ja Radio- ja TV-museoon suositeltiin tulemaan vasta sunnuntaina, kun sinne Kansainvälisen Museopäivän johdosta on vapaa pääsy, kuten kaikkiin muihinkin Lahden Museoihin.

Museossa kannattaa käydä jo ihan aluetaloudellisista syistä, sillä jokainen museokävijä kasvattaa aluetaloutta 32-49 eurolla, kerrotaan tuoreessa Vaasan yliopiston Museoiden taloudellinen vaikuttavuus -tutkimuksessa.

Mennessämme Radiomäeltä Teatterifestareitten kautta kohti Galleria Uutta Kipinää matkalle osui Lahden Kansanopiston kuvataiteen, sarjakuva&animaation, elokuvan ja valokuvauksen linjojen kevätnäyttely Kuvataidetila Artelissa (Aleksanterinkatu 33).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kipinässä oli näyttelyiden ja taidelainaamon lisäksi Lahti Block Party  -smoothiebaari. Smoothien lisäksi valikoimissa oli jää- ja chailattet, sacherkakku (harmi kyllä oli jo loppunut, kun pääsimme paikalle), porkkanaleivos (korvasi edellisissä sulkeissa mainitun erinomaisesti) ja suklaabrowniet – kaikki tuotteet vegaanisia.

Kulttuurikunnon kohottajaksi ja tapahtumamäärällä ylistimuloitujen aivojen viilentäjäksi valikoituivat jäälatte ja mansikka-mustikka -smuuti.

Kulttuurikunnon kohottajaksi ja tapahtumamäärällä ylistimuloitujen aivojen viilentäjäksi valikoituivat porkkanakakku, jäälatte ja mansikka-mustikka -smuuti.

Lahti Block Party on lauantaina 16.8.2014 Lahden keskustassa järjestettävä monitaiteellinen kulttuuritapahtuma, joka toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Tapahtumaa rahoitetaan paitsi kahvilatuotoilla myös joukkorahoituspalvelu Mesenaatin avulla.

Se siis eilisestä. Tänään on uusi, aurinkoinen ja läkähdyttävän täysi Suomen kesän kulttuuritapahtumapäivä! Hop ja mars sitä kokemaan!

 

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.