Liikenteestä

Lahden keskustan liikenneselvitys ja Lahden kävelyn ja pyöräilyn kehittämissuunnitelma olivat kaikkien meidän kommentoitavina 11.1.2013 saakka. Julkaisuja kuvaa hyvin se, että jälkimmäisen kansikuva on otettu kohdasta, jonka ensimmäinen toteutuessaan tuhoaa. Liikenneselvitys on Teknisen lautakunnan tämänpäiväisen, 12.2.2013 kokouksen esityslistalla.

Paikallismedian kertoman mukaan minkäänlaista yksimielisyyttä minkään yksityiskohdan suhteen ei vielä ole saavutettu. Varmaa on vain, että ihmiset jatkavat kulkemistaan edelleen myös Lahdessa ja jos tilanne ihan hulluksi menee, pois Lahdesta.

Erilaiset tarjouskampanjat raiteilla ja kumipyörillä tekevät lähtemisestä helpompaa: matka Tahkolle maksaa vähemmän kuin torilta Mukkulaan! Testasimme pari viikkoa sitten Onnibussin palvelua reitillä Lahti-Mikkeli.

Sieltä se tuleeOnnibusin pysäkki on Lahden rautatieasemalla

Matka 37. Työväen Näyttämöpäiville sujui mukavasti, ajallaan ja edullisesti Rindellin liikennöimällä Onnibusin vuorolla, jonka lähtöpaikka oli Raisiossa ja määränpää Tahkolla. Halvimmillaan matkalipun koko matkalle oli saanut kolmella eurolla. Lipun hinta nousee bussin täyttyessä niin, että seuraava lippu maksaa 3,90€, sitä seuraava 4,90€ jne. Kallein lippu ko. matkalle maksaa 10 € ja sen voi halutessaan ostaa vasta kuljettajalta. Kolmen hengen matka Lahdesta Mikkeliin maksoi yhteensä 17,70 €, paluumatka Matkahuollon bussilla 46,10 €. Matkustajina oli opiskelija, lapsi ja eläkeläinen. Jos tilallamme olisi matkustanut kolme ”normaalia” matkustajaa, olisi hinta ollut 81,30 € eli 51,30 € kalliimpi kuin Onnibussin kalleimmalla lipulla.

Yhteystiheydessä on tosin toivomisen varaa, tällä hetkellä Onnibus menee Lahdesta perjantaisin Tahkon suuntaan ja tulee sunnuntaina takaisin ja edelleen Helsingin ja Turun kautta Raisioon. Hyvä alku tämäkin, toivottavasti tulevaisuudessa linjat lisääntyvät!

Matkahuollolla ja VR:lläkin on omat tarjouskampanjansa. Jokainen niistä lippuja ostanut tietää, kuinka hyvin kampanjat toimivat. Muut voivat katsoa esimerkiksi täältä tai täältä, mihin kampanjaliput lopulta päätyvät.

Järkeä ja kohtuutta myös Lahden (joukko)liikenteeseen toivotaan!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s