Ravintolapäiviä

Pian vietetään taas Ravintolapäivää. Sadat pop up -ravintolat ilmestyvät rikastuttamaan Suomenmaan ruokatarjontaa 4.2. Tämänhetkisten tietojen mukaan Lahdesta löytyy lauantaina kuusi kymmenen houkuttelevaa kulinaristista pistäytymiskohdetta. Näiden ravintoloiden ja mahdollisesti muiden vielä viikon aikana mukaan ilmoittautuvien Ravintolapäiväosallistujien herkkuja odotellessa muistelen vesikielellä käyntiä Tallinnassa.

Tallinnan keskiaikainen vanhakaupunki, Vanalinn, oli sateisenakin loppukesän päivänä täynnä elämää. Kapeilla jalkakäytävillä matelevat turistiryhmät ja flaijereita tyrkyttävät kesätyöläiset hermostuttivat hieman, sillä viisipäisellä seurueellamme on selkeä päämäärä, luomuravintola Von Krahli Aed – ja myös kova nälkä.

Paikka avataan juuri, kun löydämme perille. Päivän ensimmäisinä asiakkaina saamme vapaasti valita pöydän ihanasti sisustetusta ravintolasta. Seiniä koristavissa kultakehyksisissä näytöissä vilahtelee maailman taideaarteiden kuvia. Ruokalista on selkeä ja annosten valinta käy nopeasti. Ruokaa odotellessa on aikaa tutustua pienen, kolmikerroksisen ravintolan jokaiseen nurkkaan ja juoda omena-mangotuoremehua (3 €). Muitakin asiakkaita tulee: englantia puhuva pariskunta, ruotsinkielinen seurue, kaksi paikallista miestä koiran kanssa sekä suomalaisia, jotka selvästi ovat käyneet paikassa aiemminkin. Seurueemme lapsia viihdyttää lattiassa, sisäpihan ovensuussa oleva ilmastointipuhallin, joka saa mekon pullistumaan ihan kuin Marilynillä.

Kauniit ruoka-annokset tulevat nopeasti, koristelussa on käytetty tuoreita mansikoita, kukkia ja yrttejä. Oma kasvistortillani (4 €) osoittautuu kylmäksi pikkupurtavaksi, joka kasvisruokalistan lisäksi löytyy myös kevyitten naposteltavien listalta. Onneksi tyttären kasvistyynyt kevätsipulikastikkeella (5 €) on niin runsas, että siitä riittää täyttämään meidän molempien vatsat. Annoksessa on reilusti kastiketta ja herkullisia vihreitä papuja. Toisen aikuisen tilaaman jänisfileen (12€) kanssa tarjotaan kasvistyyny ja mustaviinimarjoista valmistetusta Põltsamaa Tõmmu -viinistä tehtyä kastiketta. Seuralaisen lasten spelttipastat savulohella ja kanalla (à 4€) jäävät lähes koskematta, mikä ei ollenkaan tarkoita sitä, että annoksissa olisi ollut jotain vikaa.

Jälkiruoka kyllä maistui. Tumma suklaakakku (3 €) lunasti kaikki suklaakakulta odotet-tavissa olevan. Tulikuuma kirsikkakastike ja rakuunajäätelö täydensivät nautinnon. Jää-telö ei kyllä ollut kovin rakuunainen, mutta koska yrtti ei kuulu suosikkeihini, se ei haitannut. Pöydässämme nautittiin myös juuri oikeanlainen, aito Crème Brûlée (3 €) sekä marjasorbetti (2 €), joka koostui kolmesta isosta pallosta erimakuisia jäädykkeitä. Seuraavalla kerralla varaamme aikaa ja ruokahalua niin, että voimme testata menun alkuruokineen. Pääruoka jäi maullisesti vähän tylsäksi, mikä kyllä unohtui lähes täydellistä jälkiruokaa syödessä. Selvää on, että Von Krahli Aediin eli Von Krahlin Puutarhaan, tullaan uudestaan. Sinne suosittelen suuntaamaan myös sinun, kun seuraavan kerran matkaat Suomenlahden ylitse!

Paikan miinukset ja plussat:


– hieman yksitoikkoiset annokset
– tarjoilija puhui minulle englantia, vaikka minä puhuin hänelle viroa
– pöydältä valuvat pöytäliinat


+ kaunis paikka hyvällä sijainnilla
+ nopea ja ystävällinen palvelu
+ edullinen luomuruoka
+ sopii myös vegaanille/kasvissyöjälle

VON KRAHLI AED
Rataskaevu 8, Tallinna
Avoinna ma-la klo 12-24, su klo 12-18

PS. Liekin osallistumisesta Ravintolapäivään viime elokuussa voit lukea täältä.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ravintolapäiviä

  1. Lahen tyttö sanoo:

    Von Krahli Aed on jo kahden eri käyntikerran kokemuksena ylivertainen Tallinnan ruokapaikoista. Siellä oli tunnelmaa, maan maittavinta ruokaa edulliseen hintaan ja hyvää, nopeaakin palvelua tarvittaessa. Suosittelen lämpimästi.
    T.J. Virtanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s