Oli Liekillä pienoinen kahvila

Tavoitteet yksityisautoiluttomasta Ravintolapäivästä romuttuivat bussipysäkillä, kun posliiniastiaston, pöytäliinojen, termospullojen yms. sisältämä rinkka selässä ja kaksi leipälaatikkoa mokkapaloja sylissä ja kaksi mainoskylttiä kantavaa apulaista mukanani tajusin, ettei bussi tulekaan. Ei tule, koska on sunnuntai, ei, koska en ole osannut lukea aikataulua oikein.

Lotta haki meidät äitinsä autolla (lue täältä, mihin Liekki on Lotan äitiä autoineen tarvinnut aikaisemmin) ja ensimmäinen erä tavaraa saatiin vietyä Töyrykatu 5:n talolle. Loput tavaroista rahdattiin ekologisemmin kottikärryillä.

Kottarikuorman kuljettaminen herätti hilpeyttä pyhäpäivän aamulenkkeilijöissä ja eräs avulias herra auttoi kuorman rotvallin reunan yli ja tuli myöhemmin käymään kahvilassakin.

Kahvila Liekki organisoitui paikalleen sujuvasti ja ensimmäinen asiakas saapui jo ennen avaamisaikaa. Kiitos lapsityövoiman, joka hoiti suurimman osan tilauksista ja tiskeistäkin osan, jäi itselleni hyvin aikaa rohkaista kadulta kuikuilevia kahvilaan ja jutella asiakkaiden kanssa.

Moni kahvilan asiakkaista kysyi: ”Pääseekö tonne sisälle?” Ei päässyt tällä kertaa, vaan tulevaisuudessa varmaan pääsee. Mutta kuka ja milloin, sitä en tiedä. Tuskin tietää kukaan muukaan. (Vastauksia odotellessa, voit katsoa vajaa kaksi vuotta sitten otettuja kuvia talon sisätiloista tästä.)

Kahvila Liekki onnistui huippuhyvin. Hyvää mieltä mukavasta päivästä ja ihmisistä on riittänyt koko viikoksi. Myös mokkapaloja on riittänyt: Lotan leipomista kahdesta ja itse tekemistäni kolmesta pellillisestä jäi kaksi kokonaista pellillistä yli.

Kiitos kaikille Kahvila Liekin ahkerille työntekijöille ja mainioille asiakkaille!

Mainokset
Kategoria(t): Henk.koht., Töyrykatu 5, Teemapäivät. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s